Wymagania standardu IFS wersja 6.1

CEL SZKOLENIA:

- Zrozumienie wymagań oraz funkcjonowania standardu IFS wersja 6.1.

- Zdobycie praktycznej wiedzy na temat tworzenia dokumentacji przy wdrożeniu
  standardu IFS.

- Jak przygotować się do audytu certyfikacyjnego zgodnie z wymaganiami IFS.

 

PROGRAM SZKOLENIA:

1. Wprowadzenie do wymagań Standardu Żywności - IFS:

- Podstawowe definicje IFS;

- Wymagania podstawowe/Krytyczne niezgodności;

- Certyfikacja zgodnie z IFS.

 

2. Interpretacja wymagań standardu IFS, m.in.:

- Zaangażowanie najwyższego kierownictwa;

- Wymagania dotyczące dokumentacji;

- Nadzór nad drewnem, szkłem i plastikiem;

- Nadzorowanie alergenów;

- Zafałszowania żywności – Food Fraude;

- Zarządzanie zasobami ludzkimi;

- Audyty wewnętrzne;

- Zatwierdzanie i ocena dostawców;

- Specyfikacje;

- Działania korygujące i zapobiegawcze;

- Postępowanie z produktem niezgodnym;

- Identyfikowalność;

- Postępowanie z reklamacjami;

- Wycofanie produktu z rynku;

- Obrona żywności – Food Defense.

 

UCZESTNICY OTRZYMUJĄ: Certyfikat / zaświadczenie wydane przez jednostkę certyfikującą Noble Cert.

CZAS TRWANIA SZKOLENIA: 1 dzień (8 godzin)

CENA: 550 zł netto

ZGŁOSZENIE NA SZKOLENIE:

FORMA PŁATNOŚCI: przelew na konto Santanter Bank S.A. 74 1090 1665 0000 0001 3213 9557 po otrzymaniu potwierdzenia zapisania się na szkolenie.

Nasi klienci

Nasi partnerzy

Fundacja Planuj Zdrowie