CEL SZKOLENIA:
- Zrozumienie wymagań oraz funkcjonowania standardu IFS wersja 6.1.
- Zdobycie praktycznej wiedzy na temat tworzenia dokumentacji przy wdrożeniu
standardu IFS.
- Jak przygotować się do audytu certyfikacyjnego zgodnie z wymaganiami IFS.
PROGRAM SZKOLENIA:
1. Wprowadzenie do wymagań Standardu Żywności - IFS:
- Podstawowe definicje IFS;
- Wymagania podstawowe/Krytyczne niezgodności;
- Certyfikacja zgodnie z IFS.
2. Interpretacja wymagań standardu IFS, m.in.:
- Zaangażowanie najwyższego kierownictwa;
- Wymagania dotyczące dokumentacji;
- Nadzór nad drewnem, szkłem i plastikiem;
- Nadzorowanie alergenów;
- Zafałszowania żywności – Food Fraude;
- Zarządzanie zasobami ludzkimi;
- Audyty wewnętrzne;
- Zatwierdzanie i ocena dostawców;
- Specyfikacje;
- Działania korygujące i zapobiegawcze;
- Postępowanie z produktem niezgodnym;
- Identyfikowalność;
- Postępowanie z reklamacjami;
- Wycofanie produktu z rynku;
- Obrona żywności – Food Defense.
UCZESTNICY OTRZYMUJĄ: Certyfikat / zaświadczenie wydane przez jednostkę certyfikującą Noble Cert.
CZAS TRWANIA SZKOLENIA: 1 dzień (8 godzin)
CENA: 550 zł netto
ZGŁOSZENIE NA SZKOLENIE:
FORMA PŁATNOŚCI: przelew na konto Santanter Bank S.A. 74 1090 1665 0000 0001 3213 9557 po otrzymaniu potwierdzenia zapisania się na szkolenie.