ISO 22000

→ 22000

Wymagania Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000:2018

  • Zapoznanie z wymaganiami normy ISO 22000 (zakres normy, terminy i definicje, omówienie zasad związanych z planowaniem, doskonaleniem).
  • Uwzględnienie wymaganej dokumentacji mi.in. określanie i dokumentowanie zakresu Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności.
  • Omówienie wymagań dobrych praktyk (GMP/GHP), HACCP wg ISO 22000:2018

→ 22000

Pełnomocnik ds. Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000:2018

  • Zakres obowiązków, uprawnień i odpowiedzialności Pełnomocnika
  • System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności – wdrażanie i dokumentowanie
  • Planowanie i nadzór nad auditami wewnętrznymi
  • Przygotowanie danych wejściowych i organizacja przeglądu zarządzania
  • Nadzór nad działaniami korekcyjnymi, korygującymi
    i doskonalącymi, oraz nadzór nad zmianami

→ 22000

Auditor Wewnętrzny Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000:2018

  • System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności – wymagania
  • Omówienie etapów procesu auditu wewnętrznego w oparciu o wymagania określone w normie ISO 19011: 2012
Potrzebujesz więcej informacji? Nie wiesz co wybrać?

Skontaktuj się z nami